Zelf INR meten met CoaguChek

Patiëntvriendelijk en efficiënt INR-waarden meten

Zelfmeten door de patiënt

Met CoaguChek INRange kan de patiënt – onder begeleiding van de trombosedienst – zelf thuis de INR-waarden meten. Om de training van de patiënten te ondersteunen bieden we een e-learning aan. Als de training goed is doorlopen ontvangt de patient een certificaat en kan met een gerust hart worden gestart met zelfmeten.

Zelfmeten is geschikt voor patiënten die:

icon_ok

Langdurig vitamine K-remmers gebruiken

Zelfstandig zijn en niet regelmatig naar de trombosedienst kunnen of willen

In staat zijn om de informatie te begrijpen en een vingerprik uit te voeren

Meer tevredenheid

Veel patiënten hebben een voorkeur voor de vingerprikmethode, omdat er meer face-to-face contact en minder wachttijd is. Daarnaast is de vingerprik minder invasief en zijn de resultaten sneller beschikbaar.1Thompson, A.N., Ragucci, K.R., Fermo, J.D., Whitley, H.P. (2009). Evaluation of patient perceptions and outcomes related to anticoagulation point-of-care testing in ambulatory care clinics. Pharm Pract (Granada) 7, 213–217.

Meer effect

Door zelf te meten bestaat de kans dat patiënten langer binnen het therapeutisch bereik blijven dan met de standaard veneuze methode. Daardoor is er minder kans op een trombo-embolische gebeurtenis als een longembolie of trombosebeen.2Heneghan, C.J., Garcia-Alamino, J.M., Spencer, E.A., Ward, A.M., Perera, R., Bankhead, C. et al. (2016). Self-monitoring and selfmanagement of oral anticoagulation. Cochrane Database Syst Rev 7, CD003839.

Meer vrijheid en efficiency

CoaguChek maakt het voor de patiënt mogelijk om snel en makkelijk zelf de INR te meten, waar en wanneer het uitkomt. De patiënt kan het resultaat direct met u delen, zodat u snel een doseeradvies kunt geven. Met CoaguChek hoeft er geen veneuze bepaling meer plaats te vinden en kunnen werkprocessen worden gedigitaliseerd. Daarmee kan zelfmeten meer vrijheid en flexibiliteit voor patiënten betekenen en de trombosedienst meer efficiency opleveren.