Vingerprik door de trombosedienst

Patiëntvriendelijk en efficiënt INR-waarden meten

Vingerprik trombosedienst

INR-waarden meten met Coaguchek

Efficiënt INR-waarden meten met minimale impact voor uw patiënten? CoaguChek Pro II biedt uitkomst.

Gestroomlijnde workflow

In plaats van een veneuze bloedafname en analyse door het lab, geeft CoaguChek Pro II binnen een minuut een accuraat INR-resultaat met behulp van een vingerprik. De uitslag kan met een app direct digitaal worden doorgestuurd naar de doseerafdeling van uw trombosedienst. Hierdoor kunt u snel een beslissing nemen over de behandeling. Omdat het proces wordt gedigitaliseerd, bespaart de vingerprik tijd, administratieve inzet bij de backoffice en is de werkdruk voor medewerkers lager. Bovendien is er geen transport meer nodig voor de buizen. Daarmee biedt CoaguChek Pro II een patiëntvriendelijke methode die tegelijk een efficiencyslag en kostenverlaging oplevert.

Vriendelijke meetmethode voor patiënten

Voor patiënten is de vingerprik vaak een uitkomst. Een vingerprik is minder invasief dan de veneuze bloedafname en patiënten hoeven minder lang te wachten op resultaten. Onderzoek laat zien dat patiënten met de vingerprik vaker tevreden zijn over hun behandeling: 95% geeft de voorkeur aan deze methode. Veelgenoemde redenen zijn meer persoonlijk contact, minder wachttijd, minder pijnlijke bloedafname en snellere resultaten.1Thompson, A.N., Ragucci, K.R., Fermo, J.D., Whitley, H.P. (2009). Evaluation of patiënt perceptions and outcomes related to anticoagulation point-of-care testing in ambulatory care clinics. Pharm Pract (Granada) 7, 213–217.

Grafiek
Grafiek resultaat vingerprik mobiele weergave

Overweegt u over te stappen op de vingerprik?

Roche helpt u graag inzicht te krijgen in de voordelen van de vingerprik, specifiek voor uw organisatie. Daarnaast bieden we ook ondersteuning bij de implementatie van CoaguChek binnen uw organisatie.