Vingerprik bij zorginstellingen

Patiëntvriendelijk en efficiënt INR-waarden meten

Vingerprik bij zorginstellingen

Ook bij patiënten die in zorginstellingen verblijven wordt steeds vaker de patiëntvriendelijke en efficiënte vingerprikmethode gebruikt om de INR-waarde te bepalen.

Samenwerking in de keten

Trombosediensten en zorginstellingen werken vaak samen op het gebied van trombosezorg. Een van deze vormen is Near Patient Testing. Medewerkers van de zorginstelling meten dan de INR-waarde van een patiënt door middel van de vingerprik en de trombosedienst draagt onder andere zorg voor de dosering.

Meer comfort voor patiënten

Voor patiënten is de vingerprik vaak een uitkomst. Een vingerprik is minder invasief dan de veneuze bloedafname en patiënten hoeven minder lang te wachten op resultaten. Onderzoek laat zien dat patiënten met de vingerprik vaker tevreden zijn over hun behandeling: 95% geeft de voorkeur aan deze methode. Veelgenoemde redenen zijn meer persoonlijk contact, minder wachttijd, minder pijnlijke bloedafname en snellere resultaten.1Thompson, A.N., Ragucci, K.R., Fermo, J.D., Whitley, H.P. (2009). Evaluation of patient perceptions and outcomes related to anticoagulation point-of-care testing in ambulatory care clinics. Pharm Pract (Granada) 7, 213–217.

Efficiënt INR-waarden meten door gestroomlijnde workflow

Efficiënt INR-waarden meten met minimale impact voor uw patiënten? CoaguChek Pro II biedt uitkomst. In plaats van een veneuze bloedafname en analyse door het lab kunt u gebruik maken van een vingerprik. CoaguChek Pro II geeft binnen een minuut een accuraat INR-resultaat, dat via een app direct kan worden doorgestuurd naar de arts. Hierdoor kunt u snel een beslissing nemen over de behandeling.

Overweegt u over te stappen op de vingerprik?

Roche helpt u graag inzicht te krijgen in de voordelen van de vingerprik, specifiek voor uw organisatie. Daarnaast bieden we ook ondersteuning bij de implementatie van CoaguChek binnen uw organisatie. Veel trombosediensten ondersteunen u graag bij het inrichten van trombosezorg. Wij verwijzen u dan ook in eerste instantie door naar uw trombosedienst.